Valon majakka

by | Aug 3, 2020 | Valmennus | 0 comments

Kuvittele, että olet pieni laiva suurella myrskyävällä merellä. On pimeää ja aallot lyövät vasten alustasi yhä korkeampina. Olet kadottanut suunnan, etkä tiedä missä kotisatamasi sijaitsee.

Ajelehdit merellä vailla päämäärää, odottaen sitä hetkeä, kun kaikki kirkastuu ja tiedät minne mennä. Olosi on yksinäinen ja turvaton. Pelkäät laivasi ajavan karille hetkenä minä hyvänsä.

Tarvitset apua, mutta et ehkä osaa tai halua pyytää sitä.

Yhtäkkiä pimeydessä näkyy valoa. Aluksi etäisenä ja himmeänä, mutta luokseen kutsuvana. Se on majakka. Majakan valo vetää sinua puoleensa ja lähdet suunnistamaan sitä kohti.

Valon määrä lisääntyy mitä lähemmäksi pääset sitä. Nyt voit jo erottaa karit ja kalliot, jotta voit kiertää ne. Saat uutta voimaa ja rohkeutta navigoida eteenpäin. Opit luottamaan taas kykyysi nähdä ja ohjata laivaasi.

Olosi on täynnä uutta itsevarmuutta ja toivoa. Pian näet sen; turvallisen sataman, jonka valo ja lämpö hohtaa aina vain lähempänä. Majakka näyttää tietä ja pääset turvallisesti lipumaan kotisatamaan. Olet tullut kotiin, omaan itseesi.

Olen itse ajelehtinut yksin myrskyisellä elämäni merellä enemmän kuin tarpeeksi. Voimani ovat olleet totaalisen loppuneet ja olen menettänyt uskon itseeni ja elämään.

Noina vaikeina aikoina minun pimeyteeni on ilmaantunut valon pisteitä. Ihmisiä, jotka haluavat ja osaavat auttaa. Olen lähtenyt seuraamaan heidän majakkansa valoa ja se on kannattanut.

Olen saanut tarvitsemaani apua ja alkanut luottaa omaan kykyyni navigoida elämän myrskyissä. Aina välillä aallot tyyntyvät ja leuto sää hellii kulkijaa. Välillä suunta taas hukkuu ja mahtavat aallot lyövät ylitse.

Lopulta majakan valon avulla olen löytänyt omaan kotisatamaani, sen suojaan, valoon ja lämpöön; omaan itseeni. Matkaa omaan itseen ei voi tehdä toista ihmistä pitkin, mutta he voivat näyttää valoa tielleni. Olla majakan valoja minun matkallani.

Saisinko minä olla sinun majakkasi, valon näyttäjä omalla matkallasi?

 

”Silloin, kun majakka sytyttää valonsa, se ei mittaa myrskyä.
Se ei tuomitse myrskyä. Se ei sano itselleen:
’Minun on ymmärrettävä, mihin tämä kaikki johtaa’,
ennen kuin se loistaa valoaan.

Se tietää vain, että se rakennettiin kestämään pimeyttä,
mahtavaa tuulta ja aaltoja, jotka syöksyvät loputtomasti
sen rakenteen ylitse.

Se ei myöskään pelkää. Se ei tiedä, milloin myrsky loppuu,
miten voimakkaaksi se yltyy tai syytä oman luomisensa takana.

Majakka tietää vain sen, että se on turvassa ja että sen täytyy loistaa valoaan pimeydessä auttaakseen muita löytämään tiensä sataman turvaan.

Se ei myöskään koskaan kysy sitä, miten siitä tuli valo, mutta se tietää, kuka se on ja mitä varten se on. Se tietää myös, että sen kantamaa valoa odotetaan ja pimeässä olevat etsivät sitä.”

Suomennos kirjasta Lee Caroll : Lifting the Veil

Hei, olen Mari!

 

Mari-Auvinen-082020-3

Olen hyvinvointivalmentaja, eräänlainen solmujen avaaja ja intuitiivinen elämän tulkki.

Olen erikoistunut stressinhallintataitoihin, uupumuksesta toipumiseen, elämänkriiseistä selviytymiseen ja tavallisen arjen hallinnan taitoihin.

Ota rohkeasti yhteyttä niin räätälöidään sinulle sopiva valmennuspaketti!

Uutta blogissa

Blogi kirjasto